Het team
Bij Markant werkt een klein maar zeer gepassioneerd team dat elke dag met het zelfde doel klaar staat voor hun gasten.
Martijn en Demi zijn buiten de eigenaren ook een koppel en wonen samen in Oosterhout, Mathijs is de Chef-kok,
woont boven de zaak en heeft in het verleden met Demi samengewerkt.
Deze drie eenheid is de basis van Restaurant Markant.
Demi heeft gewerkt voor vooral grotere bedrijven zoals de Jaarbeurs in Utrecht, Hotel/Restaurant Karel V in Utrecht,
en Hotel Van der Valk Exclusive in Tilburg.
Zij is ook altijd betrokken geweest bij grote evenementen voor de horeca zoals de Folie Culinair in het MECC in Maastricht en werkte later bij Restaurant van Ouds in Bavel.
Vooral in dit laatste bedrijf is haar hart sneller gaan slaan voor de persoonlijke benadering en contact met gasten.
Toen ze de kans kreeg om voormalig Bistro Formidable over te nemen samen met Martijn heeft ze geen seconde getwijfeld.
Martijn deed zijn ervaring vooral op in het hogere segment restaurant en is jaren lang Maître/Sommelier geweest in toprestaurants zoals Wolfslaar*, The Jane**, t Zilte***, De Lindehof **, By Pascal en Tribeca**
Zijn passie voor dit vak zit in heel zijn lijf, de gast staat op 1 en kwaliteit staat
hoog in het vaandel.
Vooral wijnen, cocktails en wijn/spijs combinaties zijn het specialisme van Martijn.
Samen met Demi staat hij voor u klaar om u een onvergetelijk middag of avond te bezorgen bij Markant.
Mathijs is de Chef-kok van Markant,
een jonge gepassioneerde chef die van elke product een prachtige en heerlijk gerecht
weet te maken.
Mathijs werkte vooral in restaurants in Breda, begon zijn carriërre bij Hotel Mastbos, later naar Restaurant Blini en vervolgens Ruitersbosch, de laatste jaren stond hij als sous-chef in de keuken van Restaurant van Ouds in Bavel.
De nauwe samenwerking tussen de keuken en de bediening is volgens Mathijs ook een van de krachten van Markant.
Mathijs zal dan ook regelmatig in het restaurant te vinden zijn om zelf zijn gerechten toe te lichten aan tafel of even een
praatje met u te komen maken.
Martijn
Struijk-Hendriks
Leeftijd:
38
Functie:
Gastheer / sommelier
eigenaar
Wat drink je graag:
Champagne
Wat eet je graag:
Alles wat goed bereid is!
Grootste horeca blunder:
Een vol dienblad met drank in de nek van een bruid gegooid aan een volle dinertafel.
Guilty pleasure:
Ijskoude chocomel vooral
‘s ochtends na een avondje doorhalen.
Demi
Struijk-Hendriks
Leeftijd:
27
Functie:
Gastvrouw / sommelier
eigenaar
Wat drink je graag:
100 % Tannat uit Sud-Oeust, Frankrijk
Wat eet je graag:
Beef Wellington, Steak Tartaar, ach als het maar veel vlees is….
Grootste Horeca blunder:
Een complete diner zaal voor 30 personen verkeerd om indekken, vork rechts, mes links…
Guilty pleasure:
Zure matten met champagne
Mathijs
Eggly
Leeftijd:
28
Functie:
Chef-kok / eigenaar
Wat drink je graag:
Natuur of Orange wijn
Wat eet je graag:
Op mijn vrije dag bestel ik graag sushi, of ik ga de mooiste gerechten bij een collega restaurant eten.
Grootste horeca blunder:
Ken je dat, je denkt dat je klaar bent, pakt een glas wijn, gaat zitten en komt er dan achter dat er nog
gasten op hun hoofdgerecht zitten te wachten….
Guilty pleasure:
Saucijzenbroodje van de benzinepomp, ik ben fan van goed culinair eten maar dit kan ik soms niet weerstaan, zo’n broodje dat net te lang onder de rode lamp heeft gelegen.
Bram Damen
Leeftijd:
22
Functie:
Sous-chef
Wat drink je graag:
Rode wijn
Wat eet je graag:
Een goed stuk vlees.
Grootste horeca blunder:
In een vol café een heel dienblad drank over mezelf heen gegooid.
Guilty pleasure:
Mozarella Piccolinis, maar wel 2 want anders is het te weinig.